Boken som ger barn svar på livsviktiga frågor

När vi startade insamlingskampanjen till antologin “Sagor om oss” var vår vision att producera en bok som ger svar på barns livsviktiga frågor: Kan ett hjärta gå sönder? Kan barn också få cancer? Kan bebisar dö? Vi ville omsätta den kunskapen som finns bland våra forskare och barnläkare till bilder och texter som förklarar allvarliga och kroniska sjukdomar så att barn kan förstå.

Tack vare era generösa bidrag finns nu antologin “Sagor om oss”, skriven av kända och okända författare.

Beställ ”Sagor om oss”:

Du beställer “Sagor om oss” genom att skicka ett meddelande till info@barnforskningen.se, med antalet böcker du vill beställa och vilken adress du vill att vi skickar till. Vi återkommer med beställningsbekräftelse och betalningsinstruktioner via e-post. Kostnad för boken är 200 kr + frakt. Överskottet går oavkortat till Stiftelsen Barnforskningen.

Kampanjen för insamlingen till boken är avslutad men du kan fortfarande ge bidrag till vår viktiga arbete att stödja forskning om barnsjukdomar:
Swish 123 900 01 42, Plusgiro 90 00 14-2 och Bankgiro 5186-4593. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Om projektet

En fyraåring ställer i snitt 400 frågor om dagen. De flesta av dessa frågor kan vi vuxna svara på med ett leende, vissa föranleder spännande gemensamma samtal, andra är rent retoriska och kräver inte ens något svar. Sedan finns det frågor som är jobbiga att både ställa och svara på men som kräver svar - för att lämnas utan kan vara det som är jobbigast av allt.

Astrid Lindgren tog upp tunga ämnen i sina barnböcker; fattigdom, nöd, sjukdom och död. Hon vågade berätta hur det var, med ord som barn förstod - och som utan att skrämmas gav dem verktyg på den underliga men fantastiska resan som kallas livet. I hennes anda har vi, med hjälp av era generösa bidrag, producerat en antologi med kända och okända författare som förklarar allvarliga och kroniska barnsjukdomar och diagnoser så att barn kan förstå.

Om boken

Barnforskningens vision är att omsätta den kunskap som finns bland våra verksamma forskare och barnläkare i en form som inte funnits tillgänglig tidigare, i en bilderbok som kan finnas på varje barnvårdsavdelning och familjecentral i hela landet. En bok som öppnar för far- och morföräldrar, föräldrar och barn att sätta ner tillsammans, läsa, skratta, gråta och sätta ord på det som gör ont, och förhoppningsvis få det att göra lite mindre ont. I november 2019 blev denna vision verklighet när antologin "Sagor om oss" hade bokrelease i samband Barnforskningens symposium Barnhjärndagen.

 

 

Etapp #1

Kampanj Barnboken lanseras! Välkommen med ditt bidrag – hjälp oss att göra en bok som ger svar på barns livsviktiga frågor.

19 maj

Etapp #2

Vi är mycket glada och tacksamma över att ha fått stöd av våra första 50 backare.

27 maj

Etapp #3

100 personer har skänkt pengar till projektet. Vi skickar hjärtliga tack och hoppas att vi tillsammans med er får möjlighet att ro detta projekt i hamn.

27 juni

Etapp #4

Ett kapitel avslutas när crowdfunding-kampanjen stängs. Nu påbörjas nästa med fortsatt insamling för att förverkliga vår vision om en barnbok som ger livsviktiga svar. Fortsätt gärna följa utvecklingen, ge stöd till projektet och bidra till produktionen.

6 september

Etapp #5

Boken “Sagor om oss” presenterades på Barnhjärndagen och finns nu till försäljning.

Såhär beställer du boken:

Maila till info@barnforskningen.se, och ange antal exemplar och adress som vi ska skicka boken till. Vi bekräftar din beställning och skickar betalningsinstruktioner via e-post. Kostnad för boken är 200 kr + frakt. Överskottet går oavkortat till Stiftelsen Barnforskningen.

19 november 2019

Din hjälp är livsviktig

Genom ditt bidrag kan vi fortsätta stödja forskningen kring barnsjukdomar vid Astrid Lindgrens Barnsjukhus och Karolinska Institutet. Vi kan göra skillnad för barn i Sverige och världen och ge barn som drabbas av sjukdomar i tidig ålder möjligheten att leva ett friskt liv.


Plusgiro 90 00 14-2
Bankgiro 5186-4593
Telefonnr
123 900 01 42