Om oss

Var och en av oss kan förgylla någons barndom.

Astrid Lindgren tog barnen på allvar. Lyssnade på dem, gav dem tid, kärlek och engagemang. Hon berättade om livet för dem, utan att försköna och utan att skrämma. Hennes skrivna ord väckte kraft, gav tröst och förändrade världen.

Vi är inte magiska sagoberättare som Astrid Lindgren men vi har möjlighet att förändra verkligheten för barn som drabbas av sjukdomar i tidig ålder. Vår stiftelse stödjer forskare som dagligen arbetar för att ge sjuka barn ett friskare liv. Som dagligen gör skillnad.

”Har jag lyckats förgylla en enda dyster barndom är jag nöjd” sa författarinnan en gång. Det är en vision som var och en av oss kan dela, och som du kan vara med och uppfylla genom att skänka ett bidrag till vårt 90-konto; plusgiro 900014-2, bankgiro 5186-4593 eller via swish, 123 900 01 42.

Våra insamlade pengar går till forskning för att förebygga att barn drabbas av allvarliga och kroniska sjukdomar och som kan hjälpa dem som drabbas i tidig ålder. Med ditt stora eller lilla bidrag kan du göra skillnad.

Historik

Stiftelsen Barnforskningen bildades 1996 i samband med invigningen av Astrid Lindgrens Barnsjukhus.

LÄS MER

Organisation


Vår styrelse består av ett antal personer med olika bakgrunder och kompetenser som alla jobbar utan arvode.

LÄS MER

Verksamhet


Vår stiftelse stödjer forskning vid Astrid Lindgrens Barnsjukhus och Karolinska Institutet (KI).

LÄS MER