Bidra till boken som ger barn svar på livsviktiga frågor

Vi har en vision om att producera  en bok som ger svar på barns livsviktiga frågor: Kan ett hjärta gå sönder? Kan barn också få cancer? Kan bebisar dö? Vi vill omsätta den kunskapen som finns bland våra forskare och barnläkare till bilder och texter som förklarar allvarliga och kroniska sjukdomar så att barn kan förstå. Du kan hjälpa oss genom att ge ett bidrag till produktionen.

Vårt första kapitel, en kampanj som byggde på crowdfunding, har avslutats. Vi är oändligt tacksamma för alla bidrag vi fick under denna tid. Nu fortsätter insamlingen i annan form, genom uppvaktning och event. Följ gärna utvecklingen, ge stöd till projektet och förgyll någons barndom.

Stöd kampanjen: Plusgiro 90 00 14-2, Bankgiro 5186-4593, Swish 123 900 01 42

Om detta projekt

En fyraåring ställer i snitt 400 frågor om dagen. De flesta av dessa frågor kan vi vuxna svara på med ett leende, vissa föranleder spännande gemensamma samtal, andra är rent retoriska och kräver inte ens något svar. Sedan finns det frågor som som är jobbiga att både ställa och svara på men som kräver svar - för att lämnas utan kan vara det som är jobbigast av allt.

Astrid Lindgren tog upp tunga ämnen i sina barnböcker; fattigdom, nöd, sjukdom och död. Hon vågade berätta hur det var, med ord som barn förstod - och som utan att skrämmas gav dem verktyg på den underliga men fantastiska resan som kallas livet. Nu vill vi, i hennes anda, producera en bok som förklarar allvarliga och kroniska barnsjukdomar och diagnoser så att barn kan förstå.

Barnforskningens vision är att att omsätta den kunskap som finns bland våra verksamma forskare och barnläkare i en form som inte finns tillgänglig idag, i en bilderbok som fungerar som utbildningsmaterial och som kan finnas på varje barnvårdsavdelning och familjecentral i hela landet. Men framförallt en bok som öppnar för far- och morföräldrar, föräldrar och barn att sätta ner tillsammans, läsa, skratta, gråta och sätta ord på det som gör ont, och förhoppningsvis få det att göra lite mindre ont.

Hjälp oss att ge barnen svar på livsviktiga frågor genom att ge ett bidrag till produktionen av denna bok. Ett sätt är att ge en eller flera Astrids; 20-kronorsedlar. Och sprid gärna informationen om kampanjen till nära och kära.

Alla bidrag som märks med "Barnboken" går till produktion och distribution. Eventuellt överskott och andra intäkter som boken genererar går oavkortat till Barnforskningen - och tillbaka till barnen.

Etapp #1

Kampanj Barnboken lanseras! Välkommen med ditt bidrag – hjälp oss att göra en bok som ger svar på barns livsviktiga frågor.

19 maj

Etapp #2

Vi är mycket glada och tacksamma över att ha fått stöd av våra första 50 backare.

27 maj

Etapp #3

100 personer har skänkt pengar till projektet. Vi skickar hjärtliga tack och hoppas att vi tillsammans med er får möjlighet att ro detta projekt i hamn.

27 juni

Etapp #4

Ett kapitel avslutas när crowdfunding-kampanjen stängs. Nu påbörjas nästa med fortsatt insamling för att förverkliga vår vision om en barnbok som ger livsviktiga svar. Fortsätt gärna följa utvecklingen, ge stöd till projektet och bidra till produktionen.

6 september

Din hjälp är livsviktig

Genom ditt bidrag kan vi fortsätta stödja forskningen kring barnsjukdomar vid Karolinska Institutet. Vi kan göra skillnad för barn i Sverige och världen och ge barn som drabbas av sjukdomar i tidig ålder möjligheten att leva ett friskt liv.


Plusgiro 90 00 14-2
Bankgiro 5186-4593
Telefonnr
123 900 01 42